Fructul care ține bătrânețea la distanță și are grijă de inimă. Descoperire senzațională pentru sănătatea ta

de: Cojocaru Cristian
19 03. 2023

Fructele de pădure sunt la îndemâna oricui, iar beneficiile acestea sunt foarte mari asupra sănătății. Află care este fructul care are grijă de inimă și care are numeroase beneficii asupra sănătății.

Afinele sunt fructe dulci de pădure, iar acestea se regăsesc sub mai multe soiuri care cresc în diferite regiuni ale lumii. În ultimii ani, aceste fructe sunt la mare căutare, mai ales că cerința este într-o continuă creștere, fiind un fruct delicios și hrănitor.

Oricum ați alege să vă bucurați de afine, acestea sunt un fruct uimitor, plin de nutrienți, care oferă câteva beneficii impresionante pentru sănătate. Nutriționiștii și dieteticienii au lăudat afinele pentru densitatea nutrienților lor, oferind o gamă de nutrienți benefici în fiecare porție mică.

Nu numai că este grozav pentru a contribui la aportul zilnic recomandat de nutrienți, dar afinele sunt, de asemenea, un fruct cu conținut scăzut de zahăr și carbohidrați. Acest lucru înseamnă că nu vor crește nivelul de zahăr din sânge ca și alte fructe bogate în carbohidrați, cum ar fi mango, măr și banană. Afinele sunt, de asemenea, un plus binevenit la dietele Keto și Low Carb din acest motiv.

La fel ca majoritatea superalimentelor, afinele conțin un spectru de nutrienți și o singură porție vă poate crește aportul de mulți nutrienți esențiali, inclusiv:

  • Vitamine – Vitamina C, Vitamina K;
  • Minerale – potasiu, mangan;
  • Fibră;
  • Flavonoide;
  • Polifenoli;
  • Fitochimice;
  • Antocianine – compuși care conferă afinelor culoarea lor albastru-violet;
  • Antioxidanți.

Fructele care te țin la distanță de bolile de inimă

Având în vedere conținutul nutrițional impresionant al afinelor și faptul că acestea sunt unul dintre cele mai bogate alimente antioxidante din lume, nu este o surpriză că consumul de afine poate avea o serie de beneficii pentru sănătate. Cercetările au arătat că consumul de afine poate ajuta la:

  • Scăderea tensiunii arteriale – reducerea riscului de hipertensiune arterială și boli de inimă;
  • Echilibrează nivelul de colesterol – creșterea colesterolului HDL și scăderea colesterolului LDL;
  • Scade inflamația – afinele au acțiune antiinflamatoare puternică în organism;
  • Susține sănătatea cardiovasculară – protejează sănătatea inimii și reduce riscul de boli de inimă;
  • Îmbunătățește funcția creierului și protejează sănătatea generală a creierului;
  • Sprijină o pierdere sănătoasă în greutate și reduce riscul de obezitate;
  • Întărește sistemul imunitar – promovând sănătatea generală și protejând organismul de bolile cronice.

Au beneficii anti-îmbătrânire, inclusiv reducerea riscului de boli neurodegenerative la adulții în vârstă și minimizarea efectelor procesului de îmbătrânire asupra organismului. Cel mai bun mod de a vă bucura de beneficiile pentru sănătate ale afinelor este să le includeți în dieta dumneavoastră de zi cu zi. Încercați să mâncați o mână de afine proaspete în fiecare zi sau să vă completați dieta cu un suc sau o pulbere organică de afine de înaltă calitate.

Cuvântul antioxidant este sinonim cu alimentația sănătoasă și starea de bine din motive întemeiate. Antioxidanții sunt compuși care previn oxidarea cauzată de radicalii liberi, molecule instabile care dăunează sănătății. Cu alte cuvinte, ele protejează organismul de daune la nivel celular, reducând riscul de îmbolnăvire.

Capacitatea de absorbție a radicalilor de oxigen (ORAC) este o analiză de laborator care oferă o măsură generală a activității antioxidante a unui aliment. Acest lucru este important deoarece chiar și alimentele bogate în antioxidanți nu se pot traduce în activitate antioxidantă în organism atunci când sunt consumate.

Testul funcționează prin „provocarea” unui aliment cu un agent oxidant, apoi măsurând capacitatea totală a alimentului de a rezista la oxidare. Deși există dovezi limitate cu privire la legătura dintre ORAC și sănătate, se crede în general că scorurile ORAC mai mari au o capacitate antioxidantă mai mare și astfel aceste alimente neutralizează mai eficient radicalii liberi dăunători.
Conform studiilor, afinele sălbatice au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre 20 de fructe testate pentru ORAC. Scorul ORAC pentru afinele sălbatice este 9621, care poate fi comparat cu alte fructe de pădure după cum urmează:

  • Merișoare – 9090;
  • Mure – 5905;
  • Zmeura – 4882;
  • Afine (cultivate) – 4669;
  • Căpșuni – 4302

În timp ce alte alimente sunt tehnic mai bogate în antioxidanți (de exemplu boabele de vanilie, frunzele de mentă), afinele sunt considerate a fi cea mai bună sursă de antioxidanți consumată în mod obișnuit.